Българи от Франкфурт, фондация Ейнджълс и сдружение Яйла в помощ на бедстващите от Добрич

Българи от Франкфурт, фондация Ейнджълс и сдружение Яйла в помощ на бедстващите от Добрич

Тази сутрин (28.07.2014 г.) фондация Ейнджълс с председател Ивелин Кичуков посрещна камион от Франкфурт с помощи за хората от Добрич, пострадали от наводнението. В пратката са включени матраци, прах за пране, печки, завивки, спално бельо, килими и пътеки, ютии, котлони, столове, дрехи, детски грачки и много други. Всички предоставени помощи са събрани доброволно от българи, които живеят във Франкфурт. Благородната инициатива стартира във Facebook групата „Помогни, утре може да си ти”, създадена от частни лица, които желаят да помогнат на пострадалите сънародници от природното бедствие в Добрич. В тяхната инициатива на по-късен етап се включват и лица от немска благотворителна организация, които осигуряват складово помещение за събраните вещи и чрез които Nehemia Christliches Hilfswerk предоставя 2 палета с прах за пране Persil и 15 броя матраци. Освен материални помощи, българите от Франкфурт събират и 1300 евро, с които покриват разходите по транспортирането им в България.
Всички приети от фондация Ейнджълс дарения се съхраняват в склад в гр. Добрич, който е осигурен от г-н Галин Господинов, част от партньорите на Ейнджълс – сдружение Яйла. Сдружението към момента е предоставило легла и други мебели на над 120 бедстващи и повече от месец събират информация за нуждаещите се. Изготвен е списък с над 40 семейства, на които ще бъдат предоставени помощи.
В момента на пристигане на камиона с даренията на място е била и представителка на българите във Франкфурт, която да потвърди получаването на всичко изпратено от тях.
Разпределянето на дарението ще бъде направено по изготвения списък с нуждаещи се семейства от Дорич, като всеки получател ще подпише протокол, в който се описват получените помощи.
Фондация Ейнджълс изказва своите благодарности към всички наши сънародници във Франкфурт, благодарение на които бяха събрани получените помощи и чрез които те достигнаха до нас. Огромни благодарности и към нашите партньори в Добрич – сдружение Яйла и г-н Господинов, които се включиха активно в разпределянето на даренията и осъществиха контакт с редица пострадали от наводнението семейства.

За пореден път доказахме, че….Заедно можем повече!

Очаквайте актуална информация за разпределянето на даренията в нашите Facebook групи:
www.facebook.com/groups/110182032332681
www.facebook.com/groups/Stani.Angel.Sega
www.facebook.com/pages/%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%95%D0%B9%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%81Foundation-Angels/186585568109402?ref_type=bookmark

При възникнали въпроси, моля, да се свържете с нас на e-mail: angelsfoundation.bg@gmail.com.
Видео: Добрич ТВ